Skötselråd gamido tattoo studio Stockholm

Skötselråd

När tatueringen är klar kommer vi att täcka över den med en självhäftande plastfilm som blir som ett extraskinn, det som är bra med den här plastfilmen är att den “andas” och skyddar tatueringen under de första dagarna av läkningen vilket är extremt viktigt då den skyddar färgen och själva tatueringen. Det går att duscha (korta duschar) och att vara precis som vanligt med den på, undvik bad, sol och att irritera tatueringen. Tre dygn är vår rekommendation att den ska sitta på innan den ska tas av så att tatueringen kan tvättas ren innan nästa steg i processen. Den självhäftande filmen tas av med vatten t.ex. när man duschar.

TATTOO Skötselråd

I nästa steg tvättas tatueringen försiktigt morgon och kväll, ett tunt lager med bephanthen (finns receptfritt på apoteket) appliceras tre gånger om dagen i 7 – 10 dagar för att hålla den fuktig under läkningen, morgon, middag och kväll rekommenderas. I vissa fall kan skorpor uppstå och det är viktigt att inte pilla i dem under läkningen eller att smörja för mycket, tatueringen kan inte andas då. (För det mesta får man bara en liten fällning av tunn hud som när man har bränt sig i solen.) Det bör dock nämnas att det ibland tar ett par månader och ibland upp till ett år innan en tatuering är läkt och skinnet har återhämtat sig helt, under den här tiden är det viktigt att vara rädd om tatueringen och skydda den mot yttre åverkan.

tattoo gamido studio tattoo stocholm

tattoo gamido studio tattoo stocholm

I det stora hela så är det inte svårt att få en lyckad läkning när skötselråden följs, rena händer och att hålla tatueringen ren är avgörande, att smörja tunt och ha rena kläder som inte sitter åt eller att hänga på beachen eller i gymmet när den är nygjord hjälper mycket för ett bra slutresultat.

tattoo gamido studio tattoo stocholm

Check out our gallery